Mijn workflow

Door Rubinski op vrijdag 4 januari 2013 08:30 - Reacties (12)
Categorie: -, Views: 8.876

Intro

Ik schrijf deze blog voornamelijk omdat er een aantal mensen (waaronder mede-tweaker GoTCoast) benieuwd waren naar mijn manier van werken inzake development.

Als student heb ik nog niet echt een specifieke taal waarin ik ontwikkel en bijgevolg maak ik dan ook websites, programma's of apps in allerhande talen. Wanneer ik websites ontwikkel is dit ofwel in PHP ofwel in Ruby On Rails, een taal en platform die ik enkele maanden ontdekte door onze vrienden in De Devschuur Coffee Corner - Iteratie 2. Desktop programma's worden meestal geschreven in C# en voor mobiele applicaties heb ik momenteel enkel ervaring met Android (Java dus).

Zoals ik al zei, ben ik momenteel student. Ik probeer in mijn vrije tijd echter zo veel mogelijk hobbyprojectjes uit te werken zodat ik hier het een en ander van kan leren. Naast deze hobbyprojecten heb ik ook al enkele applicaties voor de echte wereld in elkaar gezet als vakantiewerk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kassasysteem voor in een frituur (C#, SQL Server) of de website van een lokaal bedrijfje (PHP, MySQL) en een webshop voor een ander bedrijf (Ruby On Rails).

Lees verder »

Invite al je vrienden voor een Facebook-event

Door Rubinski op vrijdag 15 juni 2012 00:20 - Reacties (17)
Categorie: -, Views: 157.345

De laatste tijd krijg ik regelmatig de vraag van hoe je al je Facebook-vrienden in 1 keer kan uitnodigen voor een event. Facebook biedt hier zelf niets voor aan maar door een simpel Javascriptje te draaien los je dit "probleem" al snel op.

Lees verder »

Ubuntu Mobile

Door Rubinski op zondag 29 april 2012 21:47 - Reacties (9)
Categorie: -, Views: 8.901

Op 27 februari opende in Barcelona het MWC 2012. Op dit evenement tonen allerhande fabrikanten hun nieuwste speeltjes. Dit jaar was ook Canonical van de partij. Zij toonden een zeer interessante ontwikkeling op gebied van Ubuntu: Ubuntu for Android.

Lees verder »